Idősek napja

Szerző: mentorsegito Közzétéve:

“A generációk közötti új szövetségre van szükség” – szépkorú honfitársainkat köszöntöttük az Idősek Napja rendezvényünkön. 
A zuglói polgári szervezetekkel közösen köszöntöttük fel szépkorú vendégeinket az idősek világnapja alkalmából. Az ünnepségen VADÁSZ ZSOLT és LUKÁCS ANITA, a Budapesti Operettszínház művészeinek, a Budapest Táncművészeti Stúdió hallgatóinak fellépését, valamit SOLTÉSZ REZSŐ előadását hallgathattuk meg. 
Ne feledjük: a Kormány kiemelten támogatja idős honfitársainkat. Idén is érkezik például az inflációkövető nyugdíjemelés, valamint elindult a „Gondosóra program” is, amely egy olyan ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. Mi megbecsüljük idős honfitársainkat!

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött”. 
 Az év minden egyes napján nekünk, fiataloknak köszönetet kell mondanunk szépkorú honfitársainknak. Így tettünk az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségünkön is, ahol leszögeztük: feladataink közé tartozik az is, hogy méltóságteljes öregkort biztosítsunk minden idősödő embernek. 
A Kormány kiemelt figyelmet fordít idős honfitársainkra is: ennek eredményeként született meg a “Gondosóra program is” amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A közeljövőben a zuglói jobboldal aktivistái fel fogják keresni a kerületben élő idősebb honfitársainkat, hogy igény esetén segítséget nyújtsanak a program igénybevételéhez!