La Mancha lovagja az Operettben

Szerző: mentorsegito Közzétéve:

Vajon tényleg be vagyunk zárva saját elménk, gondolatainknak börtönébe? Az abszurd közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, amíg elhitte, hogy valóban létezik. Érdekesség, hogy az eredeti musical 1965. november 22-én debütált a washingtoni Square Színházban, majd három esztendő múlva a Martin Beck Színházba költözött a produkció, mely összesen 2328 előadást élt meg. 

Az első európai bemutatót Madridban tartották, de ami még ennél is fontosabb, hogy a magyar ősbemutatót a Budapesti Operettszínházban tartották, Darvas Ivánnal a címszerepben! Hosszú évtizedek után most újra a Budapesti Operettszínház színpadán az előadás, melyet szöveg- és kottahűen, ám modern eszközökkel, gondolatisággal, látvánnyal, lenyűgöző, kifejező jelmezekkel, parádés szereposztással láthatták 2024. március.22-én az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola diákjai. 

A színházjegyeket az Operettszínház művészházaspárja Lukács Anita és Vadász Zsolt adta át az iskola Igazgató asszonyának, akik zuglói lakosként fontosnak tartják, hogy minél több zuglói kisdiák élje át a színház adta élményeket.

Köszönjük!